Jumaat, Januari 07, 2011

Kenapa Ginseng Menjadi Terkenal?


Dipetik dari laman blog Jawiherbshop

Apabila kita menyatakan tentang ginseng,ada beberapa buah negara yang menjadi pengeluar utamanya iaitu Korea, China dan Amerika. Ginseng sebenarnya telah diamalkan sejak ribuan tahun lagi dan kini telah dikeluarkan dalam pelbagai bentuk produk harian. Persoalanya kenapa Ginseng menjadi terkenal?

Selain daripada liputan luas dan promosi tentang khasiat ginseng dipasaran antarabangsa, masih terdapat satu kekuatan sebenar iaitu ginseng adalah herba yang sangat baik untuk kesihatan. Jika anda mengunjungi negara seperti China dan Korea, mereka akan menyambut tetamu dengan minuman ginseng. Bagi mereka ini merupakan adat turun temurun yang menjadi amalan bangsa mereka.

Bagitu juga di Malaysia, satu perubahan yang besar sedang berlaku dalam pasaran masakini. Samada ia disedari atau tidak, kopi radix mula menjadi produk pilihan pengguna di kota maupun desa. Melalui survey yang telah dilakukan hampir 80% penduduk negara ini mengenali kopi Radix. Bagi peniaga produk HPA pula menunjukkan 100% meminum kopi Radix dan meninggalkan minuman yang lain dirumah. Jika kita bertanya pada kelompok kajian ini kenapa mereka menjadikan kopi radix sudah menjadi minuman harian mereka.
Jawapan yang diterima kerana khasiatnya yang benar - benar dapat dirasai. Selain daripada rasanya yang unik. Jawapan ini sama dengan jawapan yang diberikan oleh penduduk di korea dan China tentang ginseng.

Oleh sebab itu saya berkeyakinan bahawa pengguna dan pengemar kopi Radix akan semakin bertambah dari hari kehari dan akan menjadi minuman paling porpular di Malaysia dan dunia setanding dengan ginseng atau mungkin lebih daripada itu disuatu hari nanti. InsyaAllah...

Tahniah kepada semua ahli dan pengedar HPA yang berjuang memperkenalkan kopi ini sebagai satu pilihan utama.

free hit counters
free hit counters

Tiada ulasan: